Probeer het maar eens te ontkennen: tijdens de feestdagen draait het naast cadeaus, familie en gezelligheid óók vooral om eten. Veel eten. Teveel eten. Maar hé, in de decembermaand mag het allemaal! Dus zorg voor comfortabele kleding, voldoende trek en een gezellig gedekte tafel: we gaan kaasfonduen!
Hoe werkt de kaasfondue?
Als echte Hollanders gaat een stukje kaas er natuurlijk altijd prima in. Maar het water loopt ons pas écht in de mond bij het woord kaasfondue. De kaasfondue zoals we hem tegenwoordig kennen is overgewaaid uit Zwitserland. Het principe is simpel: je verwarmt kaas naar keuze – vaak Gruyere, Emmentaler of Goudse kaas, gemengd met witte wijn – in een fonduepan en laat deze langzaam smelten. Naar smaak worden er extra ingredienten aan de kaas toegevoegd, zoals knoflook, mosterd, nootmuskaat of peper. Vervolgens zorg je voor een scala aan dippers, vaak bestaande uit stokbrood, verschillende groenten, vlees, nacho’s of bepaalde fruitsoorten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt!
Kies jouw ideale fondueset
Als je een zorgeloze avond fondue op de planning hebt, zorg er dan voor dat je met de juiste materialen aan de slag gaat. Bij Cook&Co zijn alle benodigdheden voor een gezellige avond tafelen binnen handbereik! Ga voor losse fondue onderdelen, of juist een complete set inclusief brander en fonduevorken. Aan jouw voorbereidingen zal het zéker niet liggen!
Losse fondue onderdelen
Onderstel met geïntegreerde brander
Complete fonduesets
Emile Henry Grand Cru fondueset
Boska Life Collection kaasfondueset
Geen reacties