IKEA did it again.: Op de Salone del Mobile presenteerden ze onder meer een tafel die dienst doet als weegschaal en als keukenhulp, opbergruimte die gericht is op minder voedselverspilling en een wasbak die water hergebruikt.
De tafel
De meest spectaculaire van de drie vinden wij toch wel het multifunctionele tafelblad. Door handig gebruik te maken van een camera en een projector die boven de tafel hangen en inductieplaten die onder het tafelblad bevestigd zijn kan de tafel voedsel herkennen en relevante informatie geven. De projector geeft bijvoorbeeld aan hoe je het beste kunt snijden of hoe je producten kunt combineren.
Duurzaam opbergen
De huidige koelkasten verspillen energie en nemen ons voedsel uit het zicht. Daarom ontwierp IKEA een open provisiekast waarin het voedsel gewoon te allen tijden voor je neus ligt. Het doel is dat men hierdoor bewuster omgaat met voedsel en er zo minder verspilling is. De kast heeft bijvoorbeeld kleine koelcontainters, waarbij de temperatuur individueel kan worden ingesteld. De bakjes waarin het eten ligt, kunnen bovendien worden ontkoppeld om te dienen als bord.
De waterbesparende wasbak
Deze uitvinding werkt heel simpel: De wasbak heeft twee gaten. Eén voor ‘grijs’water, dat gerecycled kan worden voor bijvoorbeeld het bewateren van planten. De ander is voor ‘zwart’ water dat niet meer her te gebruiken is.
Geen reacties